Helle Sobieski

Folkeskolelærer

Herlev

Vejen ud af piskesmæld og hjernerystelse

Min historie starter i april 2021 lørdag morgen i påskeferien, hvor jeg vågner op hos min daværende kæreste med en så voldsom svimmelhed, at jeg ikke kan stå på benene. Dette starter den største deroute, jeg nogensinde har prøvet i mit liv, og som jeg på et tidspunkt heller ikke troede jeg ville kunne komme ud af, ej heller overleve.

Jeg er folkeskolelærer og har arbejdet på den samme folkeskole i 30 år og altid elsket mit job.

Svimmelheden gør, at jeg må melde mig syg efter påskeferien, hvilket er fatalt, da jeg er klasselærer for og har en 9. klasse i dansk og engelsk, som skal til eksamen nogle få måneder efter.

Jeg kommer først tilbage til mit arbejde 2 år efter, hvor jeg i den mellemliggende tid i gensidig aftale med skolen bliver afskediget efter et års sygdom, men også genansat, da jeg heldigvis bliver rask nok til at kunne arbejde fuldtids igen med mit elskede lærerjob.

Jeg prøver i starten at gå til kiropraktor, som har hjulpet mig før, men denne gang er det på ingen måde virksomt. Jeg går til andre alternative behandlinger. Akupunktur, flere forskellige kinesiologer, kostvejleder. Taler i telefon med Gud, og hvermand og min læge kommer også i spil. Jeg har altid helst villet gå den alternative vej ved sygdomme og ubalancer.

Mine symptomer er voldsomme og mange og spænder blandt andet over migræne, hovedpine, svimmelhed, synsforstyrrelser, stort vægttab, allergier, astmalignende vejrtrækningsproblemer og kvalme. Jeg kan ikke se på skærme overhovedet og kan således slet ikke sidde på computer og arbejde.

Vi er under Corona nedlukningen, så en del af undervisningen foregår online. Jeg kan ikke se tv eller film, som jeg elsker (jeg er en stor filmfan), og jeg må bare lægge mig med lukkede øjne i sengen, da jeg konstant er dårlig, svimmel og føler jeg skal kaste op. Dette resulterer i, at jeg taber mig 20 kg, ikke kan tåle noget mad og kun spiser havregrød, får voldsomme allergisymptomer og ikke aner, hvordan jeg skal komme ud af dette helvede. Jeg får mange dårlige oplevelser med lægeverdenen, som mener, det også kan være psykisk, og jeg bliver undersøgt på kryds og tværs, og man finder en tendens til forhøjet stofskifte, som man overvejer at behandle medicinsk.

Jeg leder konstant efter hjælp i den holistiske verden, og da flere behandlere har talt om Epstein Barr virus i min krop, søger jeg på nettet efter en, der kan hjælpe med dette og finder endelig “Balancepunktet” v. Jette Hiltmar.

Allerede ved første samtale, som foregår telefonisk, da jeg er i København og Jette i Århus, føler jeg mig dybt forstået, og fra den dag er Jette mit anker og min redningsplanke i min vej tilbage til mig selv igennem en lang helbredelsesproces. Vi starter med alle mine pollen- og madallergier og arbejder både med det rent fysiske, men også det følelsesmæssige. Hvor stammer det fra? Hvad er årsagstidspunktet, og hvordan retter vi kroppen mere og mere op i forhold til alle disse mange allergier. På et tidspunkt tror jeg nærmest, jeg er multiallergiker 🙁. Vi arbejder stille og roligt hen ad vejen med de forskellige allergier og ubalancer og noget rykker også, men på et tidspunkt kommer vores gennembrud. Jeg har godt selv vidst (bevidst eller ubevidst), at jeg havde en stor ubalance i min nakke, men den var så ømtålelig, og ingen måtte røre den på daværende tidspunkt, så det var et emne, jeg først tog op med Jette efter nogle måneder.

Vi arbejder hele tiden på det energetiske plan, da vi holder vores sessions over mobilen. Jeg fortæller om min nakke og min mistanke til, at det er piskesmæld, jeg lider af, da jeg en måned forinden min voldsomme svimmelhed i påskeferien havde fået trukket en kindtand ud hos tandlægen, som ikke kunne få den ud. Det tog halvanden time, og de vred og drejede og rystede mit hoved og til sidst måtte øverste tandlæge træde til for at få det hele ud. Efter denne oplysning går det stærkt med at folde alle mine ubalancer ud.

 

Jette konstaterer, at mit Atlas er rykket næsten en centimeter og forvredet en halv centimeter.’ Alle mine ubalancer og symptomer, herunder også allergierne, skyldes dette piskesmæld, og Jette konstaterer også senfølger efter hjernerystelse. Vi går i gang med at arbejde med en afbalanceringsform, der hedder “Matrix”, hvor man især arbejder sig igennem en masse områder tilknyttet hjernen, nakken og bevægeapparatet. Behandlingsdelen går ud på at høre lydfiler fra Jane Winther og man tester sig frem til hvilken lydfil, der skal behandle den givne ubalance fra gang til gang. Vi finder samtidig også ud af, at denne ubalance startede, da jeg var 36 år, hvor jeg havde slået mit hoved meget voldsomt på en bildør, og der også havde fået piskesmæld og hjernerystelse. Så det er samtidig en reaktivering af mine gamle symptomer fra dengang, hvor jeg havde lignende symptomer, men aldrig rigtigt forstod, hvor de kom fra, da de kom et godt stykke tid efter slaget. Jeg forbandt dem således ikke dengang. Men Jette finder sammenhænge, og ubalancerne bliver afbalanceret en efter en i et tæt samarbejde, og jeg har altid følt mig så godt forstået af Jette, og det var lige meget, hvor langt ude nogle af de ting, jeg kom med kunne virke, så tog Jette dem super alvorligt og prøvede at hjælpe med disse. FANTASTISK! Vi måtte også en tur omkring min fødsel, hvor nogle af ubalancerne i min nakke oprindeligt startede, så også det blev der styr på. Jeg har også altid haft problemer med hospitaler og nærmest allergireaktioner, når jeg skulle ind på et hospital, men Jette og jeg finder sammen ud af, at det stammer fra dengang, jeg var 6 år og bliver indlagt en uge med et brækket ben. Dengang måtte forældre ikke være der hele tiden, og jeg blev lagt på et badeværelse på grund af pladsmangel, og hvis jeg ringede for meget på hjælp, fik jeg at vide, at min mor så slet ikke måtte komme og besøge mig. Dette hospitalstraume er blevet fuldstændigt afbalanceret, og jeg har ingen problemer med hospitaler i dag. Ej heller nogen allergier og jeg spiser alt. Jeg har altid været fascineret af og brugt den holistiske verden startende med da jeg var helt ung, så nu har jeg valgt selv at studere til kinesiolog igennem Jette, som underviser i basis kinesiologi, og jeg har haft mit første weekendkursus her for nylig, hvilket var super spændende, og jeg kan jo bruge alt det, jeg selv har været igennem og lært ved hjælp af Jettes behandlinger. Jeg er på fuld tid på min skole igen og kører på. Mange gange med en arbejdsdag på 10 timer med møder og andet godt. Jeg træner i fitness, jeg har en ny kæreste. Min daværende var ikke støttende overfor min måde at tackle min “sygdom” på. Jeg har efterhånden sat x ud for alt på min bucket list og allerbedst af alt: Jeg kom igennem de værste to år i mit liv og ud på den anden side: Wiser and stronger. “What doesn’t kill you makes you stronger” er i mit tilfælde ikke en floskel, men den rene sandhed. Og jeg kunne ikke have gjort det uden min fantastiske kinesiolog Jette, som bare stod på sidelinjen hele tiden med tålmodighed og forståelse og ikke mindst en kæmpe faglighed og dygtighed. Jeg har henvist mange til Jette. Veninder og familie og mange har været så glade for at komme under Jettes kyndige hænder og er blevet rigtig godt hjulpet. Jeg håber, at jeg selv en dag kan komme til at hjælpe andre på samme måde. Jeg ved, jeg gør en forskel i skolen, men hvis jeg kunne få kinesiologien med i spil, ville jeg kunne hjælpe endnu flere børn og unge, som nogle gange er svære at hjælpe i den etablerede skoleverden. Til slut vil jeg bare sige en kæmpe tak til Jette for alt og fortælle, at det er fantastisk at være så rolig i sin krop og have så meget overskud og et nervesystem, der er så meget i ro, at jeg føler, at der skal meget til for at slå mig ud af kurs.